Facebook Snooze

Facebook Snooze

Facebook testuje nową funkcjonalność pod nazwą Snooze. Już niebawem będzie można przestać obserwować kogoś bez dawania unfollow i usuwania ze znajomych. Ciekawa funkcja, która umożliwi zbanowanie kogoś bez usuwania go z naszej listy kontaktów na okres 24h, 7 dni lub miesiąca.

facebook-snooze-24-hours-7-days-30-days.png

zdjęcie ze strony techcrunch.com

Funkcja Facebook Snooze jest aktualnie testowana przez nieliczną grupę użytkowników, ale już wkrótce ma trafić do wersji publicznej. Będzie można zablokować konkretnego użytkownika, grupę lub stronę na 24h, 7 dni lub okres jednego miesiąca bez konieczności usuwania z listy znajomych lub opuszczania grupy. Niedługo sami będziemy mogli przekonać się o użyteczności tej funkcji.

Kiedy przyda się Facebook Snooze?

Chyba każdy ma znajomego, który np. w trakcie wakacji spamuje zdjęciami, postami i innym szitem typu meldowania się w kolejnym barze. Poza tym w trakcie pewnych wydarzeń sportowych lub masowych, nasz timeline jest zasypywany przez komentarze, dyskusje, słitfocie i inny bullshit, na który nie da się patrzeć ze spokojem. Jeśli jest się członkiem grupy to też przyda się czasem zbanować wyświetlanie informacji, które docierają do nas z częstotliwością tykania zegarka. To wszystko będzie umożliwiała funkcja Snooze.

Ciekawy jestem czy w Polsce będzie się to nazywało Snooze, czy też zostanie zastosowane jakieś piękne spolszczenie. Mogłoby się to nazywać np. czasowe wyciszanie użytkownika, albo włącz drzemkę użytkownikowi, albo przestań obserwować czasowo. Niestety raczej nie możemy liczyć na pozostawienie słowa Snooze…bo co ze wszystkimi januszami, którzy nie zrozumio?

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s